بتن, بتن اکسپوز

مواد تشکیل دهنده و مزایا و معایب بتن اکسپوز چیست؟

بتن اکسپوز
  • بتن یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی می باشد که بر اساس آمار ها سالیانه 90 میلیون متر مکعب بتن در کشور مصرف می شود . این ماده پرکاربرد ، ترکیبی از آب، سیمان و سنگدانه های ریز و درشت می باشد که بر اساس نوع آن دارای وزن ، مقاومت و قیمت های مختلف می باشد . بتن اکسپوز نیز یکی از انواع بتن ها می باشد که هنگام مخلوط کردن ، مواد روان کننده و پر کننده به آن اضافه می شود . در ادامه به معرفی بتن اکسپوز ،  نحوه تولید ، مزایا و معایب این بتن باارزش میپردازیم .

    بتن اکسپوز چیست ؟

    بتن اکسپوز به پنل یا پانل های پیش ساخته ای گفته می شود که بر روی سطح نهایی کار اجرا شده و پس از اجرا ، از هیچ گونه پوشش دیگری استفاده نمی شود . به همین جهت استفاده از پنل های با کیفیت بسیار حائز اهمیت می باشد . با رشد معماری و طراحی مدرن ، استفاده از بتن اکسپوز بسیار افزایش یافت به طوری که از نمای ساختمان یک گالری هنری گرفته تا آشپزخانه و گاراژ ها ، از این بتن استفاده می شود .

    نحوه تولید بتن اکسپوز

    همانطور که گفته شد این بتن مانند سایر بتن ها ترکیبی از آب ، سیمان و سنگدانه ها می باشد که الیاف بتنی ، روان کننده ها و پرکننده ها جهت برخورداری از استحکام بیشتری به آن افزوده می شوند . پس ازمخلوط شدن مواد ، ملات داخل قالب ریخته شده و برای آنکه هوای داخل بتن گرفته شود روی میز ویبره قرار می گیرد . لازم به ذکر است در پروژه های کوچک قطعات از پیش ساخته در کارخانه ها تولید و در نهایت در محل انجام پروژه اجرا می شود در صورتی که در پروژه های نسبتا بزرگ ، به علت محدود بودن قطعات از پیش ساخته شده ،  فرآیند بتن ریزی و قالب گذاری در محل انجام پروژه صورت می گیرد .

    مزایای بتن اکسپوز چیست؟

    مزایای بتن اکسپوز

    بتن به علت های متفاوتی از جمله هزینه مناسب ، قابلیت شکل گیری مناسب ، ضد آب بودن و سایر دلایل ، از اهمیت ویژه ای برخوردار است که باعث کاربرد فراوانش شده . حال به این موضوع می پردازیم که بتن اکسپوز علاوه بر مزایای بتن ، چه مزایای دیگری دارد که باعث خاص شدنش شده ؟

    • سازگاری با شرایط متفاوت آب و هوایی

    مقاوم بودن در برابر نوسانات دمایی باعث شده در برابر یخ زدگی  و حتی در برابر دمای بسیار بالا مقاوم باشد و هم در مکان هایی که رطوبت و میزان بارندگی بالاست و هم در مکان های گرم و خشک کارایی داشته باشد ،  به همین دلیل در تمامی نقاط دنیا این نوع بتن در بخش های مختلف به کار برده  میشود .

     

    • دکوراسیون زیبا

    یکی دیگر از مزایای بتن اکسپوز ، مدرن شدن نمای ساختمان می باشد . دارا بودن نمایی زیبا ، یکی از الزامات هر سازه موفقی می باشد . مدرن بودن بتن اکسپوز  ، توجه طراحان بسیاری را به خود جلب کرده که علاوه بر کارایی بالا به ظاهر و نمای داخلی و خارجی ساختمان جذابیت خاصی می دهد .

    • سبک بودن

    این بتن از وزن کمی برخوردار است و به همین سبب ،از قابلیت جابجایی و حمل و نقل آسان تری برخوردار است که علاوه بر اینکه راحت تر می توان آن را نصب کرد ، از بسیاری از هزینه های جانبی نیز می کاهد .

    معایب بتن اکسپوز چیست؟

    مطمئنا این ماده مانند سایر مواد از معایبی نیز برخوردار است که این معایب بسیار ناچیز و قابل حل هستند .

    • نگهداری

    سطح این بتن را پس از استفاده طولانی مدت ، گرد و خاک فرا میگیرد و برای تمیز کردن آن باید از برس سیمی استفاده کرد  . البته با استفاده از مواد نانو که پس از اتمام کار روی سطح کشیده می شود ، می توان از نشستن گرد و خاک جلوگیری کرد.

    • کاهش پیوند بین بتن مصالح

    مورد دیگری که در طولانی مدت می تواند برای هر ماده دیگری اتفاق بیفتد ، کاهش قدرت پیوند بین بتن و مصالح  توسط آب های سطحی می باشد .

     

    نوین استون

    نوین استون یک مجموعه پیشرو در صنعت سنگ مصنوعی میباشد که در زمینه تولید قالب سنگ مصنوعی به صورت وکیوم یا تزریقی (قالب نشکن ) در حال فعالیت می باشد. از دیگر فعالیت های این مجموعه می توان به واردات انحصاری رنگ های پودری یا همان پیگمنتها (رنگ سنگ مصتوعی) با برند دلتا و همچنین رزین سنگ مصنوعی بر پایه پلی کربکسیلات اتر با برند بتومیکس از کشور چین اشاره کرد

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    1 دیدگاه در “مواد تشکیل دهنده و مزایا و معایب بتن اکسپوز چیست؟

    1. کرمی گفت:

      . .با تشکر اگه چند کلیپ ساده آموزشی بزارید عالی‌ترین میشه

    دیدگاهتان را بنویسید